CE monitorizează situaţia privind riscurile de atentate teroriste în Europa

Comisia Europeană a anunţat că monitorizează situaţia, după avertismentul lansat duminică de Statele Unite la adresa cetăţenilor americani care călătoresc în Europa, cu privire la riscuri "potenţiale de atentate teroriste".

30 afișări
Imaginea articolului CE monitorizează situaţia privind riscurile de atentate teroriste în Europa

CE monitorizează situaţia privind riscurile de atentate teroriste în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost informaţi cu privire la alertă de autorităţile americane. Suntem în contact cu partenerii noştri americani şi monitorizăm situaţia", a declarat Michele Cercone, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, fără a oferi alte detalii.

Potrivit unui diplomat european care a solicitat anonimatul, secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, a discutat la telefon cu Malmström, înainte de a fi emisă avertizarea la adresa cetăţenilor americani.

Malmström le-a cerut autorităţilor americane să îi furnizeze mai multe detalii despre motivele acestei avertizări, în cadrul reuniunii miniştrilor de Interne europeni, prevăzuă pentru joi, la Luxemburg, a precizat sursa citată.

Statele Unite au emis duminică o avertizare adresată americanilor care călătoresc în Europa, cu privire la riscuri "potenţiale de atentate teroriste", cerându-le să fie atenţi în special în locurile publice, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici