Ce naţionalităţi aveau pasagerii care se aflau la bordul avionului prăbuşit în Iran

Un avion cu 176 de persoane la bord s-a prăbuşit la scurt timp după decolare de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aeronava Boeing 737-800 aparţinea companiei Ukraine International Airlines şi se îndrepta spre Kiev.

7684 afișări
Imaginea articolului Ce naţionalităţi aveau pasagerii care se aflau la bordul avionului prăbuşit în Iran

Sursa FOTO: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a anunţat naţionalităţile celor 176 de oameni aflaţi la bordul avionului Boeing. 82 dintre cei care au murit erau iranieni, în timp ce 63 de oameni erau din Canada, 11 din Ucraina (inclusiv cei 9 membri ai echipajului), 10 din Suedia, 4 din Afganistan, 3 din Germania şi 3 din Marea Britanie. 

Autorităţile din Iran au declarat că 147 de iranieni se aflau la bordul aeronavei, ceea ce înseamnă că mulţi dintre oameni aveau dublă cetăţenie.

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a transmis într-un comunicat că Ucraina încearcă să stabilească circumstanţele producerii accidentului şi numărul morţilor. „Sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţiilor tuturor pasagerilor şi membrilor echipajului”, a adăugat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici