CE propune PE să retragă fonduri europene destinate României şi Bulgariei

Comisia Europeană cere Parlamentului European să retragă fonduri UE destinate României şi Bulgariei, din cauza incapacităţii de absorţie, afirmă eurodeputatul bulgar Ivailo Kalfin, explicând că este vorba de o realocare a resurselor la sfârşitul fiecărui an, relatează ediţia online a agenţiei Focus.

50 afișări
Imaginea articolului CE propune PE să retragă fonduri europene destinate României şi Bulgariei

CE propune PE să retragă fonduri europene destinate României şi Bulgariei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit eurodeputatului, este vorba de fonduri alocate prin Programul ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare) şi pentru pregătirea în vederea integrării în Spaţiul Schengen.

"În total, 27,5 de milioane de euro din fondurile pentru pregătirea aderării la Schengen vor fi retrase de la Bulgaria şi România", precizează eurodeputatul bulgar, precizând că încă patru milioane de euro din fondurile structurale de preaderare alocate Bulgariei prin programul ISPA probabil nu vor mai fi acordate.

Potrivit reprezentanţei CE din Bulgaria, este vorba de o realocare a resurselor făcută la sfârşitul fiecărui an. Ori de câte ori o ţară atrage mai puţine fonduri decât era prevăzut economiseşte practic fonduri europene, explică experţii UE.

Luni dimineaţă, ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, a declarat că Guvernul bulgar a reuşit să atragă în proporţie de sută la sută fondurile destinate pregătirii aderării la Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici