Ce se întâmplă după decesul Reginei Elisabeta. S-a declanşat operaţiunea „Podul Londrei a căzut”. Charles a devenit Rege

„Operaţiunea London Bridge” - Acesta este numele de cod dat planului pus la punct de mult timp pentru zilele şi săptămânile ce vin după decesul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Regina a fost pe tron peste 70 de ani.

8710 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă după decesul Reginei Elisabeta. S-a declanşat operaţiunea „Podul Londrei a căzut”. Charles a devenit Rege

Regina Elisabeta a II-a s-a aflat pe tron din 1952. Este cea mai lungă domnie a unui monarh din istoria Marii Britanii şi în tot acest timp a pus zeci de prim-miniştri britanici, a participat la peste 20 de olimpiade de vară şi s-a întâlnit cu mai mulţi Suverani Pontif. Regina este piatra de temelie a Commonwealth-ului, patroana a sute de organizaţii de caritate şi a jucat un rol esenţial în alianţa Regatului Unit cu multe ţări.

Decesul ei aduce extrem de multă greutate, nu doar pentru Regatul Unit, ci pentru întreaga lume.

Imediat după ce porneşte „Operaţiunea London Bridge”, secretarul ei particular, onorabilul Edward Young, va transmite imediat un mesaj prim-ministrului în exerciţiu. Astăzi, Liz Truss

Acest mesaj ar trebui să sune astfel: „Podul Londrei a căzut”.

Primul ministru este cel care va declanşa operaţiunea London Bridge.

În câteva minute, cele 15 guverne din afara Regatului Unit, unde regina este şef de stat, vor fi informate prin intermediul unor reţele speciale, securizate. Iar acest lucru va fi urmat şi pentru celelalte 36 de naţiuni din Commonwealth şi pentru liderii din întreaga lume.

Pe poarta Palatului Buckingham va apărea o informare cu vestea.

În acelaşi timp, se trimite un flash de ştiri pentru a alerta mass-media din întreaga lume.

Fiecare organ de presă este pregătit pentru ştirea privind decesul Reginei. Fiecare post de radio are o reţea de lumini care va indica o catastrofă naţională de acest fel.

Toate emisiunile BBC se vor opri şi vor trece la difuzarea unui flux dedicat ştirii. Prezentatorii de ştiri se vor schimba în costumele şi hainele negre care sunt la îndemână în permanenţă în noul studio, iar marca tradiţională BBC News de culoare roşie va deveni neagră.

Ziarele, canalele de televiziune şi posturile de radio au pregătite zile întregi de reportaje.

În aceeaşi zi cu moartea Reginei, fiul cel mare al reginei, Charles, va deveni imediat rege, şi se pare că afacerile de la Bursă şi magazinele din Marea Britanie vor fi probabil închise în această zi, din respect pentru Regină.

A doua zi după moartea reginei, în transmisiune directă, Charles va ţine primul său discurs oficial ca Rege, iar guvernul va depune jurământul la Deligence în sunetul unui salut cu 41 de tunuri în Hyde Park, Londra.

După aceea, Regele Charles, dacă acesta este numele pe care şi-l va alege, va pleca într-o vizită în Marea Britanie, vizitând liderii de guvern în capitalele fiecărei ţări, Edinburgh, Belfast şi Cardiff, înainte de a se întoarce la Londra.

În această perioadă, canalele de televiziune vor difuza numeroasele documentare realizate deja în onoarea Reginei, iar BBC se va abţine să difuzeze emisiuni de comedie, în semn de respect, până după funeralii.

La patru zile după moartea Reginei, sicriul va fi condus într-o procesiune militară de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Aici va fi depusă pentru următoarele patru zile.

După acestea, Regele Charles, familia şi demnitarii îi vor prezenta respectul lor.

Apoi, uşile se vor deschide probabil pentru sutele de mii de oameni care vor sta la rând afară. Se estimează că înmormântarea va avea loc la 10-12 zile de la trecerea în nefiinţă a Reginei, dar un lucru este sigur: ziua înmormântării va fi o zi de sărbătoare oficială pentru întreg Regatul Unit.

Bursa de Valori se va închide pentru a doua oară în mai puţin de 2 săptămâni, iar multe întreprinderi vor face acelaşi lucru şi la ora 11:00 fix. Clopotele Big Ben vor bate, ţara va tăcea, iar sicriul va fi adus în interiorul Westminster Abbey, unde 2000 de invitaţi speciali îşi vor pleca capetele în rugăciune.

După slujbă, sicriul va fi dus la Castelul Windsor şi apoi, în cele din urmă, la Capela Saint George, unde Regina Elisabeta a II-a va fi probabil înmormântat alături de tatăl ei, Regele George al II-lea.

Probabil la un an după înmormântare va avea loc o încoronare oficială pentru Regele Charles va avea loc în cadrul unei alte sărbători.

În total, ţinând cont de multiplele sărbători, de cheltuielile de înmormântare şi de încoronare, se estimează că decesul Reginei va costa economia britanică miliarde de lire sterline.

În plus, sute de schimbări vor avea loc în Marea Britanie în lunile următoare.

Noua monedă britanică va fi tipărită cu portretul Regelui, iar cele cu chipul Reginei vor fi încet-încet eliminate din uz. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu timbrele, cu paşapoartele şi uniformele poliţiei şi armatei.

Iar imnul naţional va fi schimbat în „God save the King".

Întreaga lume, nu doar Commonwealth-ul, va reacţiona la noul rege, care ar putea modifica familia regală britanică pentru totdeauna. De exemplu, în Australia există un sprijin tot mai mare pentru ca ţara să devină o republică, iar moartea Reginei ar putea ascunde acest sprijin. Acest lucru ar putea determina alte ţări să urmeze exemplul, ceea ce ar slăbi aproape sigur monarhia britanică.

Odată cu lansarea „Operaţiunii London Bridge” va avea loc probabil cea mai mare înmormântare la care omenirea a asistat vreodată. Şi poate fi sfârşitul unei epoci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici