Ce spune Barack Obama despre moartea lui Kadhafi - VIDEO

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat marţi că moartea fostului lider libian Muammar Kadhafi după capturarea sa, săptămâna trecută, constituie un "mesaj puternic adresat dictatorilor", în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni americane.

842 afișări
Imaginea articolului Ce spune Barack Obama despre moartea lui Kadhafi - VIDEO

Ce spune Barack Obama despre moartea lui Kadhafi

Kadhafi "este o persoană care timp de 40 de ani şi-a terorizat ţara şi a susţinut terorismul. Şi a avut ocazia să diminueze strânsoarea asupra puterii în timpul primăverii arabe şi să lanseze o tranziţie paşnică spre democraţie", a remarcat Obama în timpul emisiunii comicului Jay Leno pe NBC.

"I-am oferit această ocazie şi el nu a profitat de ea. Evident, nu ne place niciodată ca cineva să sfârşească aşa, dar cred că acest lucru transmite un mesaj puternic dictatorilor din lumea întreagă despre faptul că oamenii vor să fie liberi şi că ei (aceşti lideri) trebuie să respecte aspiraţiile universale ale oamenilor", a adăugat Obama.

Obama, aflat în vizită în California (vest), a avut o întrevedere, marţi dimineaţa, la Los Angeles cu Leno, un moderator cunoscut, a cărui emisiune este difuzată seara în Statele Unite. NBC nu a divulgat decât câteva fragmente înainte de difuzarea emisiunii, la ora locală 23.35 pe coasta de est (miercuri, 06.35 ora României).

În urma morţii, joi, a lui Kadhafi în fieful său Sirt, după ce a fost capturat de trupele foştilor rebeli care l-au înlăturat de la putere la sfârşitul lui august, Obama a apreciat că această dispariţie marchează "sfârşitul unui capitol lung şi dureros" pentru libieni, adăugând că regimurile autoritare din regiune sunt sortite eşecului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici