Ce spune şeful de la Pentagon despre şansele de victorie rapidă a Ucrainei în faţa Rusiei

  • Cel mai important general american a declarat că şansele Ucrainei de a obţine o victorie militară categorică pe termen scurt nu sunt mari.
  • Oficialul american avertizează că Rusia deţine încă o putere de luptă semnificativă în interiorul Ucrainei, în ciuda faptului că a suferit eşecuri pe câmpul de luptă.
5100 afișări
Imaginea articolului Ce spune şeful de la Pentagon despre şansele de victorie rapidă a Ucrainei în faţa Rusiei

Ce spune şeful de la Pentagon despre şansele de victorie rapidă a Ucrainei în faţa Rusiei

Generalul de armată american Mark Milley, preşedintele şefului Statului Major Întrunit, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Pentagon că „probabilitatea unei victorii militare ucrainene - definită ca alungarea ruşilor din toată Ucraina, inclusiv din ceea ce ei pretind a fi Crimeea - probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este mare, din punct de vedere militar”.
 
Din punct de vedere politic, oficialul de la Pentagon crede că poate exista o soluţie politică dacă ruşii se retrag. Este posibil”, a adăugat el, spunând că Rusia „în acest moment este slăbită”.
 
Milley consideră că ucrainenii au obţinut succes după succes. „Iar ruşii au eşuat de fiecare dată. Au pierdut din punct de vedere strategic, au pierdut din punct de vedere operaţional şi, repet, au pierdut din punct de vedere tactic”.
 
Apoi, reîncadrarea strategică a obiectivelor lor, a invaziei ilegale, toate au eşuat - fiecare pe rând, mai crede oficialul.
 
Recent, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Ucraina ştie că ar fi o greşeală să permită Rusiei să îşi refacă şi să îşi reînarmeze trupele. Ucrainenii trebuie să continue să menţină presiunea asupra ruşilor şi cred că (o) luptă pe timp de iarnă îi favorizează pe ucraineni”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici