Unde va munci Boris Johnson după ce va demisiona din funcţia de premier?

La doar trei ani după ce i-a condus pe conservatori la cea mai mare victorie electorală din ultimii 30 de ani, Boris Johnson se retrage din funcţia de prim-ministru. Omul care a visat în copilărie să fie "regele lumii" îşi planifică acum următoarea mişcare în carieră.

14125 afișări
Imaginea articolului Unde va munci Boris Johnson după ce va demisiona din funcţia de premier?

Boris îşi caută un nou job (Hepta)

Biograful său, Andrew Gimson, spune că nu este "genul de persoană care să plece la ţară, să facă multe lucruri bune pentru biserica locală şi să trăiască o viaţă de obscuritate ireproşabilă".

Deci, ce ar putea face în continuare?

Johnson a avut o carieră bine plătită în jurnalism înainte de a intra în politică şi a continuat să scrie pentru ziare şi reviste în timp ce urca pe scara ierarhică de la Westminster - renunţând la această activitate doar cu câteva zile înainte de a deveni prim-ministru, scrie BBC.

El a fost plătit cu 275.000 de lire sterline pe an pentru a scrie o rubrică săptămânală pentru Daily Telegraph şi ar putea exista un război al ofertelor în mass-media pentru a obţine serviciile fostului premier.

De asemenea, ar putea fi tentat de ofertele de a-şi scrie memoriile, un câştig garantat pentru foştii prim-miniştri. Agenţii literari au prezis că ar putea fi plătit cu "mai mult de un milion de lire sterline" pentru o carte despre perioada în care a fost la putere.

Johnson a scris deja opt cărţi (dacă punem la socoteală colecţiile de cronici din ziarele sale), inclusiv o biografie de succes a eroului său, Winston Churchill, şi satira politică Seventy-two Virgins.

Dar prima sa sarcină de după Downing Street va fi în sfârşit să îşi termine biografia lui William Shakespeare, pe care o scrie, cu intermitenţe, în ultimii şapte ani. Editura Hodder & Stoughton a cumpărat drepturile pentru "Shakespeare: The Riddle of Genius" în 2015, pentru suma de 500.000 de lire sterline.

Cartea trebuia să apară în 2016. Dar Brexitul, obţinerea postului de secretar de Externe şi apoi a celui de prim-ministru au deraiat programul de scriere.

"Shakespeare este despre putere şi despre momentul în care este corect să te răzvrăteşti şi să ucizi un rege", potrivit lui Gimson, care are un al doilea volum al biografiei sale despre Johnson care va fi publicat luna viitoare. "Acum, propriul său partid se va întoarce împotriva lui, el ar putea avea un final gata făcut pentru cartea sa".

O modalitate prin care foştii prim-miniştri pot face o sumă mare de bani este prin discursuri publice. Predecesoarea sa, Theresa May, a câştigat 715.000 de lire sterline numai din nouă discursuri ţinute în 2022.

Talentul lui Johnson pentru comedie l-a făcut un favorit în circuitul de după cină înainte de a ajunge la putere. Dar el poate, de asemenea, să se întoarcă şi la un tarif mai greu. În martie 2019, când se afla între rolurile guvernamentale, a fost plătit cu peste 160.000 de lire sterline pentru a ţine două discursuri - la o bancă şi la un grup media indian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici