Video Cea de-a 400 persoană executată în Texas din 1982

Un american a fost executat în Texas, miercuri, el fiind cea de-a 400 persoană care a murit astfel din 1982, de când pedeapsa capitală a început să fie aplicată de autorităţi în acest stat care deţine recordul la numărul de execuţii, relatează Reuters.

3 afișări

Johnny Ray Conner, de 32 de ani, care a fost condamnat la moarte pentru că a împuşcat mortal proprietarul unui magazin în 1998, la Houston. Potrivit procurorilor, Conner a tras într-un client care a intrat în magazin în timpul jafului şi a împuşcat-o în cap pe proprietara magazinului, în vârstă de 49 de ani.

El a fost al 21-lea bărbat executat în Texas în acest an, după ce i s-a făcut o injecţie letală. Bărbatul a stat opt ani închis, înainte să fie executat.

Texasul a reluat practica execuţiilor după ce Curtea Supremă a ridicat moratoriul în 1976. De atunci, 1.092 de persoane au fost executate în Statele Unite ale Americii, potrivit statisticilor de la Centrul de Informaţie despre pedeapsa capitală.

Execuţia lui Conner în Huntville, în nordul Houston-ului, a fost foarte criticată de către cei care se opun pedepsei capitale, spunând că practica este inumană şi nu descurajează crima.

Uniunea Europeană a cerut, marţi, conducerii Texasului să oprească toată execuţiile înainte ca Conner să fie executat..

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici