Cea mai mare victorie împotriva traficanţilor de copii: Peste 600 de persoane, arestate în China

Poliţia chineză a destructurat două reţele vaste de trafic de copii active în zece provincii şi a arestat peste 600 de suspecţi, a anunţat miercuri Ministerul pentru Securitate Publică, numind această acţiune "cea mai mare victorie obţinută vreodată" împotriva traficanţilor.

331 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare victorie împotriva traficanţilor de copii: Peste 600 de persoane, arestate în China

Cea mai mare victorie împotriva traficanţilor de copii: Peste 600 de persoane, arestate în China (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Această operaţiune de anvergură - a mobilizat 5.000 de poliţişti şi s-a desfăşurat timp de mai multe luni - a dus la salvarea a 178 de copii, a precizat ministerul într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Răpirile şi traficul de copii sunt extinse în China şi explicabile într-o anumită măsură prin politica unicului copil şi insuficienta reglementare a adopţiilor.

Poliţia din Sichuan a obţinut informaţii cu privire la reţeaua de traficanţi din această provincie din centru-vest după un banal accident de circulaţie din luna mai, a declarat ministerul.

Apoi, în august, poliţia din provincia Fujian (sud-est) a descoperit o a doua reţea ce practica traficul de copii pe scară largă.

După o lungă perioadă de colectare a informaţiilor, poliţia a lansat o ofensivă comună la 30 noiembrie în zece provincii şi a arestat 608 presupuşi traficanţi.

Cei 178 de copii eliberaţi au fost luaţi în grijă de agenţii specializate înainte de a se întoarce la familii.

Politica unicului copil a creat în China un excedent de băieţi care pot deveni victime ale traficului în zonele rurale.

Din cauza neclarităţilor legii adopţiilor, traficul cu copii prosperă atunci când cuplurile nu reuşesc să aibă un băiat într-o ţară în care descendenţa masculină este o prioritate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici