Cehia ar putea pierde bani europeni/ Comisia Europeană a stabilit că premierul Andrej Babis este în situaţie de conflict de interese

Cehia ar putea pierde fonduri europene în contextul în care Comisia Europeană a stabilit că premierul Andrej Babis este în situaţie de conflict de interese din cauza afacerilor cu plasare de active, relatează cotidianul Hospodarske Noviny, citat de agenţia Reuters.

2962 afișări
Imaginea articolului Cehia ar putea pierde bani europeni/ Comisia Europeană a stabilit că premierul Andrej Babis este în situaţie de conflict de interese

Cehia ar putea pierde bani europeni/ Comisia Europeană a stabilit că premierul Andrej Babis este în situaţie de conflict de interese

Dacă vor fi confirmate în procedurile ulterioare, concluziile ar putea conduce la pierderea de către Cehia a unor fonduri acordate de Uniunea Europeană pentru sectoarele agriculturii, industriei chimice, alimentaţiei, presei şi sănătăţii prin proiecte lansate din anul 2018.

Este vorba de o lovitură politică pentru premierul Andrej Babis, care a negat vehement că ar încălca vreo regulă. Decizia riscă să blocheze procedurile de finanţare ulterioară a firmelor care au fost deţinute de Babis iar acum sunt încredinţate unor fonduri de investiţii.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă, argumentând că "procedurile de audit sunt în curs".

Andrej Babis a transmis că nu este de acord cu poziţia Comisiei Europene. "Este vorba doar de o propunere preliminară care va fi analizată complet, iar Cehia îşi va transmite poziţia. Abia apoi Comisia Europeană ne va transmite raportul final. Resping în mod absolut această poziţie şi mă voi lupta să o modific", a subliniat Babis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici