Cehia îşi va spori efectivele forţelor armate

Republica Cehă urmează să îşi sporească cu circa 30% efectivele armatei, pentru a ajunge la aproximativ 30.000 de militari în cinci-şapte ani, a anunţat vineri, la Brno, ministrul Apărării, Martin Stropnický, potrivit AFP.

947 afișări
Imaginea articolului Cehia îşi va spori efectivele forţelor armate

Cehia îşi va spori efectivele forţelor armate

Armata Republicii Cehe are în prezent un efectiv de circa 23.000 de persoane. "În următorii cinci-şapte ani, trebuie să ajungem la un nivel de 30.000 de persoane", a declarat ministrul Stropnický, în cursul unei ceremonii de absolvire a unei noi generaţii la Şcoala militară de la Brno.

"Armata cehă este în prezent printre cele mai mici din Europa în raport cu numărul de locuitori", a afirmat el. "Oferta de profesii este extrem de variată. Avem nevoie de şoferi, dar şi de chirurgi şi piloţi", a adăugat el.

La ora actuală, Republica Cehă nu alocă decât 1% din PIB pentru cheltuielile militare, în contextul în care obiectivul fixat de NATO este de 2% din PIB. Luni, guvernul ceh a dat undă verde pentru achiziţionarea în anii următori a 80 de vehicule blindate uşoare de la compania italiană Iveco şi a altor 62 de vehicule blindate Titus de la grupul Nexter echipate cu şasiuri de la compania cehă Tatra, la un cost total de circa 350 de milioane de euro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici