Cehia prelungeşte controalele la frontiera cu Slovacia până în 2 februarie

Guvernul ceh a prelungit controalele la frontiera cu Slovacia până în 2 februarie, a declarat ministrul de interne Vit Rakusan, scrie Reuters.

189 afișări
Imaginea articolului Cehia prelungeşte controalele la frontiera cu Slovacia până în 2 februarie

Republica Cehă, alături de Germania, Polonia şi Austria, a introdus aceste controale în septembrie şi octombrie, pe măsură ce numărul migranţilor care trec în ţările mai bogate din vestul Europei a crescut.

Controalele urmau să expire miercuri la miezul nopţii, înainte ca prelungirea să fie aprobată în cadrul unei şedinţe de guvern.

„Reacţionăm la situaţia din ţările vecine care, de asemenea, prelungesc (controalele)”, a declarat Rakusan.

El a precizat că, din octombrie, poliţia a verificat peste 680.000 de persoane şi a refuzat intrarea a peste 1.120 de persoane.

Slovacia a impus, de asemenea, controale temporare la graniţa sa cu Ungaria, dar ministrul de interne a declarat că acestea vor fi abandonate după 22 ianuarie, potrivit rapoartelor presei slovace de miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici