Cehii pot să circule liber, restricţiile sunt ilegale

Tribunalul Administrativ din Praga a decis că patru măsuri restrictive impuse pe perioada pandemiei sunt ilegale şi a obligat guvernul ceh să le ridice.

3003 afișări
Imaginea articolului Cehii pot să circule liber, restricţiile sunt ilegale

Cehii pot să circule liber, restricţiile sunt ilegale

Tribunalul Administrativ din Praga a decis că patru măsuri restrictive impuse pe perioada pandemiei sunt ilegale şi a obligat guvernul ceh să le ridice. Decizia a fost motivată de faptul că măsurile au fost impuse de Ministerul Sănătăţii, care nu avea astfel de atribuţii.

Atfel începând de ieri 27 aprilie mare parte a măsurile care limitau libertate de mişcare, schimburile comerciale şi serviciile au fost ridicate.

Cetăţenii din Cehia pot să circule liber atât în interiorul ţării cât şi afară, respectând politicle statelor în care merg.

Decizia a fost primită diferit de oameni. O parte din ei au criticat verdictul dat de tribunal spunând că toate încercările de combatere a virusului acum vor fi năruite, iar un val mai puternic de cât cel iniţial este favorizat. În schimb alţii s-au bucurat de decizie şi au precizat că îşi doreau de mult să poată circula liber. Măsura a fost primită bine şi de firmele afectate de restricţii.

Guvernul încearcă marţi să treacă prin Parlament o nouă lege care să instituie starea de urgenţă până pe 25 mai, dar, conform publicaţiei Irozhalas.cz şansele de reuşită sunt mici. Membri ai opoziţiei din parlament se opun cerând detalii suplimentare faţă de cum guvernul va ajuta economia afectată de astfel de măsuri. O parte din opoziţie ar vota măsura, dar pe o perioadă mult mai scurtă.  Fără un vot, starea de urgenţă va expira pe 30 aprilie.

Numărul cazurilor de infectare din Cehia este de 7.449, iar ce al deceselor de 223. Numărul infectărilor s-a redus în ultimele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici