Cei doi ofiţeri americani ucişi la Kabul, împuşcaţi după o dispută pe tema Coranului

Cei doi ofiţeri americani ucişi sâmbătă la Ministerul afgan de Interne au avut o dispută cu unul dintre colegii afgani pe tema incidentului în care au fost arse exemplare ale Coranului.

334 afișări
Imaginea articolului Cei doi ofiţeri americani ucişi la Kabul, împuşcaţi după o dispută pe tema Coranului

Cei doi ofiţeri americani ucişi la Kabul, împuşcaţi după o dispută pe tema Coranului (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Cei doi consilieri americani au catalogat Coranul ca fiind o carte proastă, în prezenţa colegului afgan. A izbucnit o dispută verbală, iar funcţionarul afgan a deschis focul", au afirmat surse guvernamentale.

Un agent din cadrul serviciilor de informaţii subordonate Ministerului afgan de Interne este principalul suspect în cazul uciderii celor doi consilieri militari NATO.

Abdul Saboor, originat din provincia Parwan, este "principalul suspect" şi a fugit din sediul Ministerului de Interne imediat după atacul de sâmbătă, conform unor surse oficiale.

Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate, subordonată NATO, a retras funcţionarii din cadrul instituţiilor guvernamentale afgane după acest atac, produs pe fondul protestelor faţă de incendierea unor exemplare ale Coranului în incinta unei baze militare americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici