Cel mai înalt oficial militar din SUA îşi cere scuze pentru că a participat la "plimbarea" lui Trump către o biserică din apropiere Casei Albe

Cel mai înalt oficial militar din SUA şi-a cerut scuze joi pentru că a participat la "plimbarea" preşedintelui Trump către o biserică din apropiere Casei Albe pentru o pentru o poză. Autorităţile au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a goli zona ocupată de protestatari în mare parte paşnici, relatează New York Times.

3943 afișări
Imaginea articolului Cel mai înalt oficial militar din SUA îşi cere scuze pentru că a participat la "plimbarea" lui Trump către o biserică din apropiere Casei Albe

Cel mai înalt oficial militar din SUA îşi cere scuze pentru că a participat la "plimbarea" lui Trump către o biserică din apropiere Casei Albe

„N-ar fi trebuit să fiu acolo”, a spus generalul Mark A. Milley, într-o înregistrare video publicată la Universitatea Naţională de Apărare.

„Prezenţa mea în acel moment şi în acel loc a creat o percepţie că armata se implicată în politica internă”, a spus oficialul conform New York Times.

Schimburile de replici între Trump şi Pentagonul din ultimele zile sunt o dovadă a uneia dintre cele mai profunde decalaje civil-militare de la Războiul din Vietnam.

Cu câteva minute înainte de vizită, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa protestatarii în mare parte paşnici care au ocupat piaţa dintre Casa Albă şi biserică, într-o demonstraţie împotriva uciderii poliţiei de George Floyd. Măsura a fost ciriticată atât de democraţi cât şi de o parte din republicani.

Generalul a crezut că îl însoţeşte pe Trump şi echipa sa pentru analiza trupele Gărzii Naţionale şi celălalte forţe de ordine din afara zona Lafayette, au declarat oficialii Departamentului Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici