Cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni în Ucraina

Rusia a lansat un atac masiv cu drone vineri dimineaţa, lovind infrastructura critică din vestul şi sudul Ucrainei şi distrugând case private şi clădiri comerciale din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, au declarat oficiali citaţi de Reuters.

795 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni în Ucraina

Cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni în Ucraina

Forţele aeriene au declarat că au doborât 24 de drone "Shahed" din cele 40 lansate de Rusia, cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni care a vizat Harkov în nord-est, Odesa şi Kherson în sud şi regiunea Lviv de la graniţa Ucrainei cu Polonia în vest.

O rachetă X-59 a fost, de asemenea, doborâtă, au precizat forţele aeriene.

"Ne dăm seama că, pe măsură ce se apropie iarna, teroriştii ruşi vor încerca să facă mai multe pagube. Vom răspunde inamicului", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în legătură cu atacul, adăugând că apărarea aeriană a fost activă în 10 regiuni diferite.

Oficialii spun că Ucraina se pregăteşte pentru o a doua iarnă de atacuri aeriene ruseşti asupra sistemului energetic, despre care avertizează că este mai vulnerabil decât anul trecut, deoarece are mai puţine capacităţi excedentare şi puţine echipamente de rezervă.

Forţele aeriene au declarat că ultimele drone au fost lansate în mai multe valuri. Alertele aeriene în unele regiuni au durat câteva ore în timpul nopţii.

Maksim Kozytskiy, guvernatorul din Lviv, a declarat că o instalaţie de infrastructură a fost lovită de cinci ori în timpul atacurilor asupra regiunii sale, dar nu a dat detalii despre pagube. El nu a raportat victime.

În regiunea învecinată Ivano-Frankivsk, a fost lovită o instalaţie militară, a declarat guvernatorul Svitlana Onishchuk.

Oleh Kiper, guvernatorul regional din Odesa, a anunţat un atac asupra unei instalaţii de infrastructură din regiunea de sud.

Oleh Synehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat că dronele au lovit infrastructura civilă şi au provocat incendii în oraşul Harkov şi în apropierea acestuia. El a spus că opt persoane, inclusiv doi copii, au avut nevoie de ajutor medical din cauza stresului acut.

Ministrul de interne Ihor Klymenko a declarat că opt case private, o clădire cu trei etaje, mai multe maşini şi un atelier de reparaţii auto au fost avariate în timpul atacului asupra oraşului Harkov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici