Cel mai mare duşman al lui Putin incită la demonstraţii: Ieşiţi în pieţe împotriva ţarului nostru vădit nebun

Alexei Navalnîi, duşmanul numărul 1 al lui Putin, trimite din închisoare un mesaj despre războiul din Ucraina: „Îndemn pe toată lumea să demonstreze pentru pace”.

33174 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare duşman al lui Putin incită la demonstraţii: Ieşiţi în pieţe împotriva ţarului nostru vădit nebun

Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi a reuşit, cumva, să înregistreze şi să difuzeze un apel la mobilizare pentru ruşi, difuzat pe reţelele de socializare, inclusiv de Youtube.

„Noi, Rusia, vrem să fim o naţiune a păcii. Din păcate, puţini ne-ar defini astăzi aşa. Dar cel puţin, nu vrem să devenim o naţiune de oameni înfricoşaţi şi tăcuţi. Laşi care se prefac că nu observă războiul agresiv declanşat de ţarul nostru vădit nebun împotriva Ucrainei.

Nu voi tăcea, văzând cum delirul pseudo-istoric despre evenimentele de acum sute de ani a fost luat drept pretext pentru ca ruşii să-i omoare pe ucraineni, iar ei, apărându-se, să-i omoare pe ruşi”.

Apelul este marcat de trăsătura distinctivă a lui Navalnîi, inclusiv acuzaţia la adresa lui Putin de a trăi într-o lume care nu mai există: „Auzim ameninţări reale de război nuclear la televizor. Vin din Uniunea Sovietică. M-am născut acolo. Şi principala frază pe care am învăţat-o din acele experienţe este „luptă pentru pace””.

Putin a închis două surse media

Opozantul a continuat: „Îi îndemn pe toţi să iasă în stradă şi să lupte pentru pace. Putin nu este Rusia. Şi dacă există ceva în Rusia cu care te poţi mândri, tocmai acei 7.000 de oameni care au fost opriţi sunt motivul. Pentru că, fără niciun apel, au ieşit în stradă cu mesajul „Nu războiului”.

Nu putem aştepta nici măcar o zi. Oriunde ai fi, ieşi în piaţa oraşului în fiecare zi a săptămânii, la 19:00, şi la ora 14:00, în weekend şi de sărbători. Dacă poţi face un marş, fă-l în weekend! Da, în prima zi pot fi mai puţini oameni, iar a doua chiar mai puţini. Fiecare persoană arestată trebuie înlocuită cu alte două care se prezintă în locul ei. Dacă pentru a pune capăt războiului trebuie să umplem închisorile şi camioanele, o vom face. Totul are un preţ şi acum, în primăvara lui 2022, şi trebuie să plătim acest preţ”.

Nu este uşor să treci de la vorbe la fapte. Guvernul rus a trecut de la cuvinte la fapte. După ce a avertizat principale 10 surse mass-media independente, a închis două dintre ele, radio Eco şi Dozhd tv. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici