Cel mai puternic ATAC lansat de ISIS în Irak în ultimele cinci luni, respins de forţele kurde - VIDEO

Forţele kurde, susţinute de raiduri aeriene ale coaliţiei internaţionale, au respins cel mai puternic atac lansat de gruparea Stat Islamic în Irak în ultimele cinci luni, au declarat oficiali americani, citaţi de BBC News Online.

8945 afișări
Imaginea articolului Cel mai puternic ATAC lansat de ISIS în Irak în ultimele cinci luni, respins de forţele kurde - VIDEO

Cel mai puternic atac lansat de Stat Ilslamic în Irak din ultimele cinci luni, respins de forţele kurde - VIDEO

Militanţii grupării SI au lansat miercuri un asalt coordonat asupra mai multor obiective din apropierea oraşului Mosul, situat în nordul Irakului. Oraşul Mosul se află sub controlul grupării teroriste Stat Islamic de anul trecut.

Combatanţii au început să atace obiectivele forţelor kurde peshmerga miercuri după-amiază, folosind arme automate, maşini-capcană, rachete şi buldozere blindate, au afirmat oficiali kurzi şi americani.

Printre zonele vizate de gruparea SI se află şi Bashiqa, unde forţele turce au început de curând să antreneze kurzii irakieni, generând un conflict cu Guvernul central din Irak.

"Acesta a fost cea mai dură lovitură a Statului Islamic începând din vară, iar forţele peshmerga i-au învins", a declarat colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al armatei americane, citat de Washington Post.

Generalul de brigadă Mark Odom, ofiţerul american cu cel mai înalt grad din Irak, a apreciat că acest atac ar putea să fi avut ca scop perturbarea planurilor de recucerire a oraşului Mosul, potrivit New York Times.

Aproximativ 180 de luptători ai SI au fost ucişi în raidurile care au continuat până joi, au precizat oficialii americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici