Cel mai tânăr premier din istoria Finlandei. Sanna Marin, nominalizată să preia conducerea Guvernului de la Helsinki

Sanna Marin, în vârstă de 34 de ani, a fost nominalizată de social-democraţi finlandezi să preia conducerea Guvernului de la Helsinki, devenind astfel cel mai tânăr premier din istoria Finlandei, relatează Deutsche Welle.

3388 afișări
Imaginea articolului Cel mai tânăr premier din istoria Finlandei. Sanna Marin, nominalizată să preia conducerea Guvernului de la Helsinki

Sanna Marin, 34 de ani, nominalizată să preia conducerea Guvernului de la Helsinki, devenind cel mai tânăr premier din istoria Finlandei

"Avem mult de muncit pentru a restabili încrederea, dar avem un program comun de guvernare", a declarat Sanna Marin, anterior ministru al Transporturilor, după ce a fost nominalizată duminică să preia guvernarea.

La 34 de ani, Marin va fi cel mai tânăr premier din istoria ţării în cazul în care obţine aprobarea Parlamentului de la Helsinki, vot care ar putea avea loc săptămâna următoare.

Social-democraţii finlandezi au câştigat cel mai mare număr de voturi la alegerile legislative din cursul acestui şi conduc o coaliţie guvernamentală din care fac parte alte patru partide mai mici.

Antti Rinne, predecesorul lui Marin, şi-a dat demisa la începutul lunii decembrie pe fondul disensiunilor din coaliţie în legătură cu grevă a angajaţilor Poştei din Finlanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici