Cel puţin 108 morţi într-un incendiu declanşat în Bangladesh - FOTO, VIDEO

Cel puţin 108 persoane au murit şi alte o sută au fost rănite, după incendiul de proporţii care a afectat o serie de clădiri din centrul istoric al capitalei Bangladeshului, Dacca, unde operaţiunile de intervenţie au fost abandonate vineri, au anunţat oficiali locali.

14 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 108 morţi într-un incendiu declanşat în Bangladesh - FOTO, VIDEO

108 morţi într-un incendiu declanşat în Bangladesh (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incendiul s-a propagat joi timp de trei ore la imobile de locuit cu mai multe etaje şi a blocat mai multe sute de locuitori din Kayettuli, unul dintre cartierele cele mai populate din Dacca, a declarat comandantul poliţiei locale, A.K.M Shahidul Haq.

"Cel puţin 108 persoane au murit, dintre care două au decedat după ce au fost transferate la spital. Bilanţul ar putea să crească, deoarece sunt răniţi în stare critică", a precizat un oficial al districtului, Muhibul Haque.

Anterior, comandantul poliţiei din Dacca menţionase 85 de morţi.

Incendiul a fost în final controlat şi căutările au fost oprite după ce echipele de intervenţie au cercetat dărâmăturile, a explicat şeful pompierilor, Abu Nayeem.

Conform lui, tragedia a fost provocată de o problemă electrică.

"O căsătorie se desfăşura pe acoperişul uneia dintre clădiri şi credem că de aceea numărul victimelor este atât de mare", a explicat el.

"Cel puţin şapte clădiri au fost cuprinse de flăcări. Existau magazine care vindeau produse chimice la parter. Acestea au fost cuprinse de flăcări care se propagau foarte repede", a continuat Nayeem, adăugând că şi o brutărie a ars în incendiu.

"Ne-am luptat să intrăm (în imobilele în flăcări) pe scările foarte strâmte ale acestor clădiri vechi", a adăugat el.

"Este o tragedie enormă. Am chemat toţi medicii Colegiului medical din Dacca să îşi părăsească domiciliile şi să vină să se ocupe de pacienţi", a declarat ministrul Sănătăţii, A.H.M Ruhal Haque.

Aproximativ o sută de persoane, victime ale arsurilor grave sau intoxicaţiilor cu fum, au fost spitalizate.

Incendiile cauzate de scurtcircuite şi alte deficienţe ale sistemelor electrice sau de instalaţii care nu corespund normelor sunt frecvente în Bangladesh, unde reglementările în materie de construcţii sunt rar respectate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici