Cel puţin 11 morţi, după prăbuşirea unui elicopter în Panama

Un elicopter s-a prăbuşit joi peste o clădire dintr-un cartier central aglomerat al Panama City, provocând moartea a cel puţin 11 persoane, printre care şi comandantul poliţiei federale a statului Chile.

11 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 morţi, după prăbuşirea unui elicopter în Panama

Cel puţin 11 morţi, după prăbuşirea unui elicopter în Panama

Cinci cetăţeni ai statului Panama şi şase din Chile au fost ucişi după ce un elicopter vechi a lovit un magazin şi a explodat, a declarat ministrul panamez al Justiţiei, Daniel Delgado, într-o conferinţă de presă.

O singură persoană care se afla în elicopter a supravieţuit şi se află la spital într-o stare stabilă, a precizat oficialul.

Echipele de intervenţie au continuat căutările printre dărâmături, iar oficialii au declarat că numărul cadavrelor ar putea creşte semnificativ.

Comandantul poliţiei, generalul Alejandro Bernales, identificat de Ministerul de Externe din Chile, se afla printre membrii echipei de securitate aflaţi la bordul elicopterului.

Cauza accidentului nu a fost stabilită imediat, dar un poliţist a identificat aparatul ca fiind un model vechi de la sfârşitul anilor '60.

Chilienii se aflau în Panama pentru o conferinţă împotriva terorismului, a declarat primarul Panama City, Juan Carlos Navarro.

Soţiile a doi oficiali chilieni, care se flau de asemenea la bordul aparatului, şi-au pierdut de asemenea viaţa, potrivit oficialilor chilieni.

Preşedintele Chile, Michelle Bachelet, a declarat că a discutat cu omologul său panamez, Martin Torrijos, referitor la accident şi a anunţat trei zile de doliu naţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici