Cel puţin 11 persoane au murit după ce un gheţar din Himalaya s-a desprins şi a distrus un baraj

  • Cel puţin unsprezece oameni sunt morţi şi 145 dispăruţi după ce o bucată de gheţar din Himalaya a căzut într-un râu şi distrus un baraj în nordul Indiei.
  • Distrugerea barajului a dus la inundaţii masive care au afectat zeci de localităţi
  • Majoritatea persoanelor date dispărute sunt lucrători de la două centrale hidroelectrice din zonă.
1984 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 persoane au murit după ce un gheţar din Himalaya s-a desprins şi a distrus un baraj

Cel puţin 11 persoane au murit după ce un gheţar din Himalaya s-a desprins şi a distrus un baraj

Poliţia din statul Uttarakhand a declarat că o avalanşă s-a produs duminică dimineaţă, iar un gheţar s-a desprins şi a distrus un baraj cunoscut sub numele de Proiectul hidroelectric Rishiganga.

Autorităţile au spus că impactul a dus la producerea unor inundaţii de-a lungul râului Dhauli Ganga, ducând la distrugerea unei hidrocentrale în aval de barajul distrus.

Imaginile postate pe reţelele de socializare surprind apele care distrug totul în calea lor.

Echipele de intervenţie au evacuat zeci de sate, iar autorităţile au declarat ulterior că pericolul principal al inundaţiilor a trecut.

Echipajul de urgenţă a reuşit să salveze 16 muncitori care fuseseră blocaţi în interiorul unui tunel care fusese umplut cu resturi.

Experţii spun că cel mai probabil, desprinderea blocului uriaş de gheaţă se datorează încălzirii globale.

Din cauza creşterii temperaturii în ultimii ani, s-a a eliberat o cantitate prea mare de apă care a provocat avalanşele de pietre şi noroi şi care în cele din urmă au dus la desprinderea blocului de gheaţă, scrie BBC News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici