Cel puţin 115 morţi şi peste 8.500 de bolnavi, în urma unei epidemii de holeră, a doua în mai puţin de un an, în Yemen

Cel puţin 115 persoane au murit, iar alte 8.500 s-au îmbolnăvit, în urma unei epidemii de holeră în Yemen, o ţară deja devastată de războiul civil care a început în anul 2015, a anunţat Comitetul International al Crucii Roşii, potrivit France 24.

1154 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 115 morţi şi peste 8.500 de bolnavi, în urma unei epidemii de holeră, a doua în mai puţin de un an, în Yemen

Cel puţin 115 morţi şi peste 8.500 de bolnavi, în urma unei epidemii de holeră, a doua în mai puţin de un an, în Yemen

"Ne confruntăm cu o epidemie gravă de holeră", a declarat Dominik Stillhart, directorul de operaţiuni al Crucii Roşii.

Stillhart, citând date colectate de Ministerul Sănătăţii din Yemen, a afirmat că 115 persoane au murit din cauza holerei, începând din 27 aprilie şi până astăzi.

Oficialul a mai precizat că au fost identificate peste 8.500 de cazuri de holeră în 14 provincii ale ţării.

Aceasta este cea de-a doua epidemie de holeră în Yemen, în mai puţin de un an.

Stillhart a mai adăugat că spitatele sunt supraaglomerate din cauza numărului mare de pacienţi care manifestă simptome specifice acestei boli contagioase.

Naţiunile Unite avertizează că până la 17 milioane de locuitori ai Yemenului se confruntă cu spectrul foamei.

Yemenul este scena unui conflict civil sângeros între guvernul recunoscut în plan internaţional şi rebelii houthi care sunt susţinuţi de Iran.

Mai mult, în ţară sunt active şi o serie de grupări teroriste, inclusiv Al Qaeda şi Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici