Cel puţin 13 morţi, inclusiv şeful Statului Major, în urma accidentului aerian produs în India

Cel puţin 13 persoane, inclusiv şeful Statului Major al armatei indiene, au murit, miercuri, după prăbuşirea unui elicopter militar în regiunea Tamil Nadu, situată în sudul Indiei, anunţă autorităţile de la New Delhi, potrivit BBC News.

2061 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 13 morţi, inclusiv şeful Statului Major, în urma accidentului aerian produs în India

Cel puţin 13 morţi, inclusiv şeful Statului Major, în urma accidentului aerian produs în India

Generalul Bipin Rawat, şeful Statului Major al armatei indiene, soţia acestuia şi alte 11 persoane au murit în urma accidentului aviatic. Elicopterul militar de tip Mi-17V5 s-a prăbuşit în condiţii de ceaţă densă în apropierea orăşelului Coonoor, în statul indian Tamil Nadu.

O singură persoană a supravieţuit şi este spitalizată.

"Generalul Bipin Rawat a adus cu el o bogată experienţă de activitate în armată. India nu va uita niciodată serviciile sale excepţionale. Un adevărat patriot, el a contribuit la modernizarea forţelor noastre armate şi a aparatului de securitate. Avea perspective de excepţie asupra aspectelor strategice. Moartea sa mă întristează profund", a declarat premierul Indiei, Narendra Modi.

Elicopterul decolase de la o bază militară situată în zona Sulur şi se îndrepta spre orăşelul Wellington, situat la o distanţă de circa 100 de kilometri, unde generalul Bipin Rawat urma să viziteze Colegiul pentru Servicii de Apărare. Singurul supravieţuitor al accidentului este un căpitan de la acest Colegiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici