Cel puţin 14 morţi în explozia din Italia - GALERIE FOTO, VIDEO

Deraierea urmată de explozia unui vagon-cisternă încărcat cu gaz petrolier lichefiat (GPL), luni seara, în gara din Viareggio (nord-vest) s-a soldat cu cel puţin 14 morţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, prezentat marţi de Protecţia Civilă.

108 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 morţi în explozia din Italia - GALERIE FOTO, VIDEO

Cel puţin 14 morţi în explozia din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Doi copii se află printre morţi. Catastrofa s-a soldat, de asemenea, cu 34 de răniţi, dintre care 16 se aflau în stare gravă, potrivit aceleiaşi surse.

Primarul oraşului, Luca Lunardini, a anunţat, de asemenea, că cinci persoane au fost date dispărute.

Anterior, comandantul Protecţiei Civile, Guido Bertolaso, anunţase că bilanţul provizoriu al accidentului, care probabil a fost cauzat de o defecţiune mecanică, era de "12 morţi, patru dispăruţi şi 16 răniţi grav".

Pompierii anunţaseră anterior 15 morţi şi 37 de răniţi, majoritatea cu arsuri grave.

"Noi verificăm informaţiile noastre", a declarat un reprezentant al Statului Major al Pompierilor de la Roma, cu privire la aceste bilanţuri contradictorii.

Mai mulţi morţi, printre care se numără şi doi copii, nu sunt încă identificaţi, potrivit comandantului Protecţiei Civile, corpurile fiind carbonizate.

"O, Doamne", "Sfântă Fcioară", exclamau locuitorii într-o înregistrare video a unui amator, difuzată de Sky TG 24, în timp ce se aude zgomotul asurzitor al exploziilor în timpul nopţii, iluminată de mai multe incendii.

S-au produs trei explozii puternice, distrugând două imobile. Cel puţin patru clădiri au fost avariate.

"Cabina de conducere a trenului s-a umplut de fum, iar noi am reuşit să scăpăm. Suntem vii. Este un miracol", a declarat unul dintre conductorii trenului, care a reuşit să fugă înainte de declanşarea exploziei.

"Am auzit explozia şi am ieşit pe stradă, unde am dat de flăcări. Din nefericire, un corp carbonizat zăcea pe pământ", a declarat un martor pentru agenţia Ansa.

"A fost o scenă terifiantă, pe care nu o voi putea uita niciodată. Pentru trup nu am putut face nimic altceva, decât să îl acoperim", a declarat acest angajat al unei întreprinderi farmaceutice, situată în apropierea locului unde s-a produs explozia.

Video Stirileprotv.ro

O fată, atinsă de flăcări, care-i ardeau cu repeziciune hainele, în timp ce se afla pe motoscuterul ei, a trântit scuterul la pământ pentru a încerca să stingă flăcările.

Marţi dimineaţa, un jurnalist AFP a văzut de pe un pod locomotiva şi cinci vagoane pe calea ferată. Locomotiva şi primul vagon, înnegrite de flăcări, erau desprinse de restul garniturii, iar roţi ale vagoanelor au fost proiectate până la o distanţă de 30 de metri.

"Axul primului vagon s-a rupt, provocând lăsarea acestuia" iar ulterior deraierea, potrivit primelor constatări, a anunţat Mauro Moretti, un reprezentant al căilor ferate, citat de Ansa.

"Maşiniştii nu au făcut nicio eroare", potrivit acestuia.

Vagoanele sunt proprietatea unei societăţi vieneze şi par că ar fi fost "revizuite periodic", potrivit aceleiaşi surse.

Subsecretarul pentru Transporturi, Roberto Castelli, a declarat, însă, pentru un post de radio, că această reglementare cu privire la revizia vagoanelor, care în prezent este obligatorie la o perioadă de 6-7 ani, ar trebui, poate, să fie revăzută.

"Odată cu liberalizarea transportului mărfurilor, vagoanele sunt mult mai utilizate decât anterior şi parcurg mai mulţi kilometri", a declarat el.

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a anunţat că va merge la locul accidentului "pentru a lua situaţia în mână".

Din cauza accidentului, trenurile înregistrează peste două ore întârziere în partea nordică a ţării.

Este vorba despre cel mai grav accident feroviar din Italia din ianuarie 2005 şi până în prezent. O coliziune, la 7 ianuarie 2005, în apropiere de Bologna (centru) dintre un convoi de mărfuri şi un tren de călători s-a soldat cu 17 morţi şi circa 60 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici