Cel puţin 14 morţi în Yemen urma unui atac al coaliţiei conduse de Arabia Saudită

Un atac aerian a ucis cel puţin 14 persoane într-o clădire din capitala yemenită Sanaa, au declarat locuitorii marţi, lansat de coaliţia condusă de Arabia Saudită care luptă împotriva grupului Houthi.

458 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 morţi în Yemen urma unui atac al coaliţiei conduse de Arabia Saudită

Ofensiva alianţei asupra capitalei controlate de rebelii Houthi a venit ca un răspuns la atacul revendicat luni de Houthiţi asupra unui stat membru al coaliţiei, Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, în care trei persoane au fost ucise. Coaliţia a mai spus că a interceptat luni opt drone lansate spre Arabia Saudită.

Marţi, coaliţia a început o ofensivă aerienă împotriva taberelor din Sanaa aparţinând grupului Houthi, a declarat presa de stat saudită. Acest atac a părut a fi cel mai puternic din 2019 încoace, în Sanaa.

O bombă care a ucis aproximativ 14 persoane, conform estimărilor iniţiale, a avut loc în casa unui fost oficial militar. L-au ucis pe el, pe soţia lui, pe fiul său în vârstă de 25 de ani, alţi membri ai familiei şi câteva persoane neidentificate, au declarat pentru Reuters o sursă medicală şi localnici.

Bombardamentele coaliţiei în jurul oraşului au ucis în total aproximativ 20 de persoane, a declarat pe Twitter ministrul adjunct de externe al administraţiei Houthi, care deţine o mare parte din nordul Yemenului.

Atacul de luni revendicat de Houthi asupra a două locaţii din Emiratele Arabe Unite, a ucis trei persoane şi a aprins un incendiu lângă aeroportul Abu Dhabi. Ca răspuns, Emiratele Arabe Unite au declarat că îşi rezervă dreptul de a răspunde la „atacuri teroriste”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici