Cel puţin 14 morţi şi zeci de răniţi în urma a două atentate comise în Filipine

  • Două atacuri cu bombă au avut loc în sudul statului Filipine
  • Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 75 au fost rănite
  • Autorităţile atribuie atentatele militanţilor din cadrul grupării Abu Sayyaf, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic
373 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 morţi şi zeci de răniţi în urma a două atentate comise în Filipine

Cel puţin 14 morţi şi zeci de răniţi în urma a două atentate comise în Filipine

Cel puţin 14 persoane, majoritatea militari, au murit, iar alte aproximativ 75 au fost rănite în urma a două atentate comise de militanţi islamişti, luni, în sudul statului Filipine, anunţă autorităţile, citate de agenţia Associated Press.

Două bombe au explodat, luni la prânz, în orăşelul Jolo, situat în provincia filipineză Sulu, a declarat un comandant militar, generalul Corleto Vinluan.

Primul atac a fost comis cu o camionetă-capcană, în faţa unei pieţe comerciale. Al doilea atac a fost comist de un terorist sinicigaş. O bombă neexplodată a fost găsită ulterior într-o piaţă.

Autorităţile atribuie atentatele militanţilor din cadrul grupării Abu Sayyaf, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic.

Atacurile s-au soldat, potrivit bilanţului preliminar, cu cel puţin 14 morţi şi aproximativ 75 de răniţi.

Regiunea Sulu, situată în sudul statului Filipine, se confruntă de mulţi ani cu un conflict separatist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici