Cel puţin 15 morţi şi şapte dispăruţi în China, în două accidente de mină

Cel puţin 15 mineri au murit la sfârşitul acestei săptămâni în două mine afectate de inundaţii din China, iar alţi şapte au fost daţi dispăruţi, a anunţat presa oficială duminică.

100 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi şi şapte dispăruţi în China, în două accidente de mină

Cel puţin 15 morţi şi şapte dispăruţi în China, în două accidente de mină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul unui prim accident, care s-a produs într-o mină ilegală din provincia Shanxi (nord), invadată de ape vineri, se ridică la zece morţi, potrivit agenţiei de presă China Nouă. Duminică, salvatorii căutau în continuare un al unsprezecelea miner.

Mina de cărbune de la Shanfu funcţiona fără autorizaţie, după ce licenţa sa de exploatare a expirat. Proprietarul exploatării, directorul şi alte 19 persoane au fost arestate.

În provincia Henan (centru), cinci mineri au murit, iar alţi şase au fost daţi dispăruţi, în urma unui accident similar care a avut loc sâmbătă într-o mină de cărbune din Yulongyuantong.

Aproximativ 53 de mineri se aflau în puţuri, în momentul în care mina a fost inundată. Patruzeci şi doi dintre ei au reuşit să iasă din subteran la timp.

În 2011, aproximativ 1.973 de persoane care munceau în mine de cărbune au murit în cursul unor accidente, un bilanţ în scădere cu 19% faţă de 2010, conform statisticilor oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici