Cel puţin 16 morţi în urma unui atac aerian care a vizat o academie militară din Tripoli

Cel puţin 16 oameni, majoritatea studenţi, au fost ucişi sâmbătă în urma unui atac aerian care a vizat o academie militară din capitala Libiei, Tripoli, au informat autorităţile medicale, potrivit Associated Press.

2655 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 16 morţi în urma unui atac aerian care a vizat o academie militară din Tripoli

Cel puţin 16 morţi în urma unui atac aerian care a vizat o academie militară din Tripoli

Malek Merset, un purtător de cuvânt al Ministerului sănătăţii din Tripoli, a declarat pentru The Associated Press că atacul aerian a avut loc în zona Hadaba a capitalei, chiar la sud de centrul oraşului, unde luptele au început de luni întregi.

El a spus că în atac au fost răniţi, de asemenea, cel puţin 37 de oameni care au fost duşi la spitale din apropiere pentru a primi îngrijiri urgente.

Tripoli a fost scena luptelor care au izbucnit încă din aprilie, între Armata Naţională Libiană (ANL), condusă de generalul Khalifa Haftar, şi o serie de miliţii aliate de guvernul slab, dar susţinut de ONU, care controlează capitala.

Luptele au escaladat în ultimele săptămâni după ce Haftar a declarat o bătălie „definitivă” şi decisivă pentru capitală, după ce autorităţile de la Tripoli au semnat acorduri militare şi maritime cu Turcia, al cărui Parlament a autorizat desfăşurarea trupelor în Libia.

Guvernul de la Tripoli a dat vina pentru atac aerian pe armata lui Haftar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
libia,
atac aerian,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici