Cel puţin 17 deţinuţi au fost ucişi într-o închisoare din Mexic după un conflict declanşat de un joc de fotbal

Cel puţin 17 deţinuţi au fost ucişi şi alţi cinci au fost răniţi în urma unui conflict într-o închisoare din statul mexican Zacatecas, au anunţat autorităţile, într-unul dintre cele mai grave cazuri de violenţă din sistemul penal al ţării din ultimul an, relatează Reuters.

1311 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 17 deţinuţi au fost ucişi într-o închisoare din Mexic după un conflict declanşat de un joc de fotbal

Cel puţin 17 deţinuţi au fost ucişi într-o închisoare din Mexic după un conflict declanşat de un joc de fotbal

Incidentul a izbucnit marţi în jurul orei locale 14:30 la Centrul Regional de Reintegrare Socială din oraşul Cieneguillas, situat în apropiere de oraşul Zacatecas, a transmis Guvernul regional într-un comunicat marţi seară.

Mass-media locală a informat că disputa a fost declanşată de un joc de fotbal.

Ministerul local pentru siguranţă publică nu a comentat motivul încăierării, dar a comunicat într-o declaraţie emisă miercuri că situaţia din închisoare a fost adusă sub control.

După încheierea conflictului, un deţinut a fost arestat având asupra lui o armă de foc, iar alte trei arme au fost descoperite în închisoare, precum şi mai multe cuţite.

Guvernul a lansat o anchetă pentru a determina cine sunt cei responsabili de producerea incidentului şi modul în care armele au fost aduse în închisoare, potrivit declaraţiei.

Guvernul va spori securitatea în închisorile din întregul stat, a adăugat guvernul statului Zacatecas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici