Cel puţin 17 persoane au murit în Kabul, după ce talibanii au sărbătorit focuri de armă

Cel puţin 17 persoane au fost ucise într-o celebrare cu focuri de armă în Kabul, au declarat sâmbătă agenţiile de presă, după ce surse talibane au declarat că luptătorii lor au preluat controlul asupra Panjshir, ultima provincie din Afganistan care a rezistat grupului islamist. Liderii opoziţiei au negat că provincia a căzut.

7271 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 17 persoane au murit în Kabul, după ce talibanii au sărbătorit focuri de armă

Ce puţin 17 persoane au murit în Kabul, după ce talibanii au sărbătorit focuri de armă

Agenţia de ştiri Shamshad a declarat vineri că „focuri de armă trase în aer” în Kabul au ucis 17 persoane şi au rănit 41. Agenţia de ştiri Tolo a dat o cifră similară, relatează Reuters.

Cel puţin 14 persoane au fost rănite în sărbătoare cu focuri de armă în provincia Nangarhar, la est de capitală, a declarat Gulzada Sangar, purtătorul de cuvânt al unui spital regional din capitala provinciei Jalalabad.

Întoarcerea celebrărilor cu focuri de armă a fost criticată de purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

„Evitaţi să trageţi în aer şi mulţumiţi lui Dumnezeu în schimb”, a spus Mujahid într-un mesaj pe Twitter. „Gloanţele pot dăuna civililor, aşa că nu mai trageţi inutil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici