Cel puţin 18 morţi, majoritatea copii, în urma inundaţiilor din Iordania

Cel puţin 18 persoane, majoritatea copii şi profesori, au decedat în urma unui torent produs în Iordania, în zona Mării Moarte, după ploi abundente, anunţă autorităţile, citate de agenţia de ştiri Reuters.

1279 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 morţi, majoritatea copii, în urma inundaţiilor din Iordania

Cel puţin 18 morţi, majoritatea copii, în urma inundaţiilor din Iordania

Potrivit Serviciului iordanian de protecţie civilă, torentul a lovit zeci de turişti, inclusiv elevi, care vizitau izvoarele termale Zara Maeen, în zona iordaniană a Mării Moarte.

Majoritatea celor decedaţi sunt copii cu vârsta sub 14 ani, parte dintr-un grup de elevi aflat într-o excursie în zonă, au precizat autorităţile.

Alte 34 de persoane au fost salvate în urma unei operaţiuni majore la care au participat elicoptere ale poliţiei şi sute de militari, a declarat generalul Farid al Sharaa. Unele din persoanele salvate sunt în stare gravă.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor iordaniene a avertizat că numărul victimelor ar putea să crească pe măsură ce echipele de salvare cercetează zona afectată.

Regele Abdullah al Iordaniei şi-a anulat vizita în Bahrain pentru a urmări operaţiunea de salvare.

Israelul a trimis câteva elicoptere de căutare şi salvare pentru a ajuta la operaţiunile din Iordania, au anunţat autorităţile militare de la Tel Aviv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici