Cel puţin 18 persoane au murit în India, după ce vasul supraaglomerat în care se aflau s-a scufundat

Cel puţin 18 persoane au murit după ce un vas supraaglomerat cu lucrători care se întorceau acasă s-a scufundat în weekend în apropiere de o localitate din estul Indiei, relatează Associated Press, citând un oficial indian local.

413 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 persoane au murit în India, după ce vasul supraaglomerat în care se aflau s-a scufundat

Cel puţin 18 persoane au murit în India, după ce vasul supraaglomerat în care se aflau s-a scufundat (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Incidentul s-a produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în statul Bengalul de Vest din estul Indiei.

Vasul în care se aflau lucrători ce se întorceau spre casele lor s-a scufundat într-un râu din regiune, pe fondul supraaglomerării şi al curenţilor puternici, la o adâncime de 28 de metri.

Un oficial indian local, Saumitra Mohan, a declarat luni că autorităţile indiene i-au avertizat pe lucrători asupra pericolului de răsturnare a vasului pe fondul supraaglomerării, dar oamenii au continuat să se îmbulzească pentru a urca la bordul vasului.

Mohan a precizat că operaţiunile de salvare s-au încheiat luni, fiind recuperate corpurile a 18 persoane şi salvate alte zeci de persoane, în urma incidentului din districtul Burdwan, situat la peste 100 de kilometri de oraşul Kolkata, capitala statului Bengalul de Vest.

Accidentul a declanşat proteste violente în zonă, zeci de localnici furioşi au incendiat duminică mai multe vase. Poliţiştii au lansat gaze lacrimogene şi au tras cu gloanţe de cauciuc pentru a dispersa protestatarii, relatează agenţile de presă indiene.

Astfel de accidente sunt frecvente în India din cauza condiţiilor precare de transport şi a vaselor supraaglomerate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici