Forţele irakiene au declanşat o operaţiune ofensivă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic

Forţele guvernamentale şi miliţiile aliate au declanşat, luni, o operaţiune ofensivă în provincia Anbar, vizând zonele ocupate de organizaţia teroristă Stat Islamic, se arată într-un comunicat al comandamentului forţelor militare din Irak, informează site-ul postului de televiziune France24.

746 afișări
Imaginea articolului Forţele irakiene au declanşat o operaţiune ofensivă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic

Forţele irakiene au declanşat o operaţiune ofensivă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Ofensiva vizează oraşul Rutba din provincia vestică Anabar, aflat pe ruta principală spre Iordania, care a fost ocupat de forţele jihadiste în anul 2014.

În luna iunie a aceluiaşi an, Stat Islamic a ocupat zone întinse la nord şi vest de Bagdad, iar în anul următor a cucerit capitala provinciei Anbar, Ramadi.

Ulterior, forţele irakiene au reuşit să elibereze o serie de zone ocupate de gruparea teroristă, eliberând Ramadi la începutul acestui an şi oraşul Heet, luna trecută.

În pofida înfrângerilor suferite în ultima perioadă, organizaţia Stat Islamic a organizat un val de atentate sângeroase, inclusiv trei atacuri teroriste într-o singură zi la Bagdad, care au produs aproape o sută de victime.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici