Cel puţin 18 persoane, internate în spital după ce au fost înţepate de albine în Ungaria

Albinele, deranjate de un marş care a reunit peste 300 de iubitori de natură în centrul Ungariei, au atacat sâmbătă participanţii la această manifestaţie, provocând o mişcare de panică şi internarea în spital a 18 persoane.

487 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 persoane, internate în spital după ce au fost înţepate de albine în Ungaria

Cel puţin 18 persoane, internate în spital după ce au fost înţepate de albine în Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albinele au înţepat în total 28 de persoane, dintre care 18 au fost transferate de la spital pentru a primi tratament. Şase dintre ele sunt considerate a fi în "stare gravă" din cauza numărului mare de înţepături şi reacţii alergice, a declarat Dezso Valics, purtătorul de cuvânt al serviciului de ambulanţă. Nicio persoană nu este în pericol de moarte.

Nu mai puţin de 11 ambulanţe şi un elicopter au fost mobilizate pentru a duce victimele la spital, a adăugat el.

"Copiii s-au panicat şi au fugit în pădure pentru a se proteja de albine", a declarat pentru AFP Agnes Szabo, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din regiunea Fejer. Incidentul s-a produs în satul Nagylok, în centrul Ungariei.

Peste 330 de persoane au participat la această plimbare tradiţională, iar albinele domesticite s-au simţit poate ameninţate când grupul s-a apropiat de stupi, a apreciat Szabo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici