Cel puţin 19 morţi în urma unui accident minier produs în China

Un accident produs într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei a provocat moartea a cel puţin 19 persoane şi a blocat în subteran alte 28, au anunţat joi autorităţile locale.

96 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 19 morţi în urma unui accident minier produs în China

Cel puţin 19 morţi în urma unui accident minier produs în China (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Un total de 154 de mineri se aflau în subteran, în mina situată în oraşul Panzhihua (provincia Sichuan), în momentul în care s-a produs o explozie, miercuri după-amiază, potrivit unui comunicat publicat pe un site guvernamental.

Peste 100 dintre ei au putut fi salvaţi şi operaţiunile de salvare continuau joi, au precizat autorităţile locale.

Această tragedie se adaugă unei liste lungi de accidente mortale care afectează exploatarea huilei în China.

În 2011, peste 2.000 de persoane care lucrau în minele de cărbune chinezeşti au murit în accidente, potrivit statisticilor oficiale, respectiv o medie de peste cinci mineri pe zi.

Apărătorii drepturilor muncitorilor afirmă totuşi că adevăratele cifre sunt fără îndoială mai ridicate, companiile miniere ascunzând accidentele pentru a evita amenzile şi închiderea exploatărilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici