Cel puţin 20 morţi într-o explozie produsă la Istanbul

O explozie s-a produs joi într-o clădire din Istanbul unde se afla o fabrică ilegală de artificii, deflagraţia soldându-se cu moartea a 20 persoane şi cu rănirea altor 117, au anunţat autorităţile turce.

4 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 morţi într-o explozie produsă la Istanbul

Cel puţin 20 morţi într-o explozie produsă la Istanbul

"În apropiere (de depozitul de artificii) era un furnal. Se spune că furnalul acela a explodat", a declarat guvernatorul de Istanbul Muammer Guler, citat de agenţia Anatolia.

"Unul dintre furnale ar fi putut exploda la un etaj inferior (al clădirii) unde se afla şi o fabrică de şosete şi de vopsele", a precizat acesta.

Explozia s-a produs în urma unui incendiu la etajul patru al clădirii, a adăugat acesta. Unele dintre victime erau trecători care s-au oprit să se uite la clădirea în flăcări. În imobil se aflau peste 130 de ateliere şi birouri.

Potrivit oficialului, nu există posibilitatea să mai existe supravieţuitori printre dărâmăturile clădirii parţial distruse.

Posturile de televiziune au prezentat imagini ale unei clădiri avariate, înconjurată de geamuri sparte şi moloz. În aceleaşi imagini, un bărbat este întins pe stradă, aparent foarte grav rănit în urma exploziei.

Oficialii din domeniul sănătăţii de la Istanbul, citaţi de postul privat CNN Turk, declaraseră anterior că numărul morţilor este de 17 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici