Cel puţin 205 de morţi, potrivit unui nou bilanţ al raidurilor israeliene din Fâşia Gaza (Galerie Foto)

Cel puţin 205 de persoane au fost ucise sâmbătă în raidurile desfăşurate de forţele aeriene israeliene în Fâşia Gaza, a afirmat şeful serviciilor de urgenţă din acest teritoriu.

14 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 205 de morţi, potrivit unui nou bilanţ al raidurilor israeliene din Fâşia Gaza (Galerie Foto)

Cel puţin 155 de morţi în urma raidurilor israeliene din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atacurile au provocat 205 morţi şi sute de răniţi", a afirmat Mouawiya Hassanein, şeful serviciilor palestiniene din Fâşia Gaza.

Acest bilanţ este în continuare provizoriu, din cauza continuării sporadice a raidurilor sâmbătă seara.

Operaţiunea desfăşurată de Israel "va continua şi se va intensifica atât cât va fi necesar", a avertizat sâmbătă ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, în cadrul unei conferinţe de presă.

Atacurile israeliene au vizat clădirile serviciilor de securitate ale Hamas, mişcarea islamistă care controlează Fâşia Gaza.

Vezi aici galerie foto din zona de conflict

Generalul Tawfik Jaber, şeful poliţiei Hamas, a fost ucis în aceste operaţiuni care au vizat în mod special cartierul general al poliţiei Hamas din oraşul Gaza, potrivit unor surse palestiniene.

Hamas a cerut, într-un comunicat, grupării sale armate, Ezzedine al-Kassam, să "îşi mobilizeze toate mijloacele pentru a împiedica sioniştii să doarmă".

Ulterior, postul de radio al Hamas a anunţat că zeci de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâşia Gaza împotriva Israelului, ca represalii la operaţiunile acestuia pe teritoriul controlat de mişcarea islamistă.

Serviciile de urgenţă israeliene au afirmat că o femeie de origine israeliană a fist ucisă sâmbătă în oraşul Netivot, în sudul ţării, de o rachetă palestiniană lansată din Fâşia Gaza.

Proiectilul a lovit în plin o casă din această localitate, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor patru, a precizat Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

Aviaţia israeliană a lansat sâmbătă un atac masiv împotriva instalaţiilor Hamas din Gaza, ca urmare a creşterii numărului de atacuri cu rachetă asupra sudului Israelului.

Potrivit unui jurnalist al AFP, aviaţia israeliană a lansat zeci de raiduri simultane împotriva instalaţiilor Hamas din toată Fâşia Gaza.

Fawzi Baroum, purtătorul de cuvânt al Hamas, a declarat pentru postul de radio al mişcării islamiste că aceste operaţiuni sunt un "complot orchestrat" după întâlnirea de joi dintre preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, şi ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni.

El a acuzat Egiptul că a dat undă verde Israelului pentru a lansa aceste operaţiuni în legătură cu care liderii israelieni au avertizat de mai multe zile.

"Ajunge! Situaţia se va schimba", a declarat Livni la încheierea întrevederii cu Hosni Mubarak, comentând escaladarea violenţelor de la expirarea, la 19 decembrie, a armistiţiului de şase luni dintre Hamas şi Israel, negociat prin intermediul Egiptului.

Armata israeliană a confirmat că a lansat sâmbătă atacuri aeriene masive în Fâşia Gaza.

"Aviaţia noastră a intervenit masiv sâmbătă împotriva infrastructurilor Hamas din Fâşia Gaza, pentru a pune capăt atacurilor teroriste din ultimele săptămâni împotriva zonelor civile israeliene", a afirmat purtătorul de cuvânt.

"Am avertizat populaţia civilă din Fâşia Gaza în legătură cu atacurile noastre, iar Hamas, care se adăposteşte în sânul acestei populaţii, este singura responsabilă de situaţie", a adăugat el.

Operaţiunea abia a început, a afirmat şi un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Avi Benyahou, pentru postul de radio militar.

Potrivit acestui post de radio, operaţiunea israeliană a vizat în special infrastructurile militare ale Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici