Cel puţin 23 de persoane au murit din cauza foametei în oraşul sirian Madaya, aflat sub asediu

Cel puţin 23 de persoane au murit din cauza foametei de la 1 decembrie, în oraşul sirian Madaya, aflat sub asediul armatei siriene de şase luni, a anunţat, vineri, organizaţia Medici fără Frontiere.

2632 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 23 de persoane au murit din cauza foametei în oraşul sirian Madaya, aflat sub asediu

Cel puţin 23 de persoane au murit din cauza foametei în oraşul sirian Madaya, aflat sub asediu

Potrivit ONU, circa 42.000 de locuitori, printre care mulţi copii, din oraşul Madaya, aflat sub controlul rebelilor sirieni, duc lipsă de alimente esenţiale. Administraţia de la Damasc a decis, joi, că va permite accesul convoaielor umanitare ale Naţiunilor Unite.

"Situaţia este îngrozitoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Rupert Colville. El a indicat că numărul victimelor - în creştere - este greu de estimat, dat fiind accesul restricţionat în oraş.

Presa internaţională a relatat despre condiţiile dificile de supravieţuire cu care se confruntă locuitorii din Madaya, unii fiind nevoiţi să se hrănească chiar şi cu frunze sau animale de companie, potrivit Channel 4 News.

Asistenţă umanitară va fi oferită şi celor 20.000 de locuitori din Fua şi Kafraya, oraşe din provincia Idleb înconjurate de insurgenţi.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici