Cel puţin 24 de membri ai organizaţiei Stat Islamic, ucişi la Kobane

Cel puţin 24 de jihadişti din cadrul organizaţiei Stat Islamic (SI) au fost ucişi marţi în luptele de la Kobane contra combatanţilor kurzi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

374 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 24 de membri ai organizaţiei Stat Islamic, ucişi la Kobane

Cel puţin 24 de membri ai organizaţiei Stat Islamic, ucişi la Kobane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel puţin 24 de membri ai SI au fost ucişi în luptele şi ambuscadele întinse de Unităţile pentru Protecţia Poporului Kurd (YPG) în estul" oraşului sirian Kobane, a anunţat ONG-ul. Şapte combatanţi ai YPG au fost ucişi în aceste lupte. De asemenea, doi civili au fost ucişi în raiduri ale SI asupra unor sectoare ale oraşului.

Luni, OSDO, cu sediul în Marea Britanie şi care se sprijină pe o vastă reţea de surse în Siria, a anunţat că jihadiştii au pierdut teren la Kobane, unde mai controlează puţin peste 20% din oraş.

Jihadiştii din cadrul SI încearcă de la mijlocul lui septembrie să cucerească oraşul Kobane, ceea ce le-ar asigura controlul asupra unei fâşii de-a lungul frontierei dintre Siria şi Turcia.

Kobane, situat în nordul Siriei, la graniţa cu Turcia, a devenit, după lansarea ofensivei SI, la 16 septembrie, un simbol al luptei împotriva organizaţiei extremiste, care a reuşit în octombrie să cucerească 50% din acest oraş (Ain al-Arab, în arabă), potrivit OSDO.

Atacurile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, lansate la 23 septembrie, le-au permis combatanţilor kurzi să recucerească "peste 60% din oraşul" Kobane, a afirmat la sfârşitul lui decembrie Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici