Cel puţin 24 de morţi şi 24 de dispăruţi în urma unei explozii la o mină din Pakistan

Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 24 sunt date dispărute după o serie de explozii produse duminică într-o mină de cărbune din Balucistan, în sud-vestul Pakistanului, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat luni.

12 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 24 de morţi şi 24 de dispăruţi în urma unei explozii la o mină din Pakistan

Cel puţin 24 de morţi şi 24 de dispăruţi în urma unei explozii la o mină din Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile consideră că sunt puţine şanse ca cei 24 de mineri blocaţi în subteran să mai fie în viaţă.

"Am scos 24 de cadavre, 24 de mineri sunt în continuare blocaţi în interiorul" minei, a declarat Mushtaq Raisani, secretarul Ministerului provincial al Minelor şi Resurselor Minerale.

"Facem tot posibilul să îi salvăm, dar ar fi un miracol" să fi supravieţuit, a adăugat el.

În total, 48 de mineri lucrau în această mină la o adâncime de 1.200 de metri, în momentul exploziei, au anunţat oficialii citaţi, adăugând că speranţele de a găsi supravieţuitori sunt minime.

Mina este echipată cu un sistem de ventilaţie foarte puţin performant, iar gazul s-a acumulat, provocând trei explozii, au declarat oficialii.

Mina este situată în districtul Sorange, în provincia Balucistan, devastată de o insurecţie condusă de combatanţi rebeli care reclamă mai multă autonomie şi un control mai mare asupra resurselor ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici