Cel puţin 25 de morţi şi 100 dispăruţi într-o alunecare de teren în Filipine - FOTO

Cel puţin 25 persoane au murit iar 100 sunt date dispărute joi în urma unei alunecări de teren în sudul Filipinelor care a devastat o comunitate de căutători de aur, au declarat autorităţile

302 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 25 de morţi şi 100 dispăruţi într-o alunecare de teren în Filipine - FOTO

Cel puţin 25 de morţi şi 100 dispăruţi într-o alunecare de teren în Filipine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alunecarea de teren s-a produs într-o regiune montană izolată, în apropiere de oraşul Pantukan, pe insula Mindanao (sud) care la mijlocul lui decembrie s-a confruntat cu ploi torenţiale aduse de furtuna tropicală Washi, a precizat şeful apărării civile Benito Ramos.

Până în prezent au fost recuperate 25 de cadavre, a declarat un oficial din cadrul poliţiei regionale, Jaime Morente.

Dar alte aproximativ 100 de persoane ar putea să fie îngropate în noroi, potrivit lui Arturo Uy, guvernatorul provinciei Compostela Valley, care include Pantukan.

O unitate militară trimisă la faţa locului joi dimineaţă pentru operaţiuni de salvare încearcă să dezgroape casele în căutarea corpurilor victimelor, cu ajutorul lopeţilor şi târnăcoapelor, a adăugat acesta.

Regiunea unde a avut loc dezastrul atrage de mai mulţi ani mii căutători de aur care muncesc fără vreo normă sau măsură de protecţie. Mai multe accidente mortale s-au produs deja, au declarat autorităţile locale.

"Sunt mineri care lucrează în manieră cvasi-artizanală săpând în munţi, precum şoarecii", a declarat Benito Ramos.

Alunecarea de teren s-a produs în timpul nopţii de miercuri spre joi la ora 03.00 (miercuri, 21.00 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici