Cel puţin 260 de răniţi în confruntările dintre autorităţile irakiene şi disidenţi iranieni

Cel puţin 260 de persoane au fost rănite marţi în confruntările între forţele de securitate irakiene şi membrii mişcării Mujahedinii Poporului, o grupare disidentă iraniană, anunţă poliţia irakiană.

15 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 260 de răniţi în confruntările dintre autorităţile irakiene şi disidenţi iranieni

Cel puţin 260 de răniţi în confruntările dintre autorităţile irakiene şi disidenţi iranieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armata irakiană a preluat marţi controlul asupra taberei Mujahedinilor Poporului, o mişcare disidentă iraniană refugiată de 22 de ani în Irak.

Confruntările au durat câteva ore, abia apoi forţele de securitate reuşind să preia controlul asupra taberei. Potrivit poliţiei din oraşul Diyala, 200 de membri ai Mujahedinilor Poporului (OMPI) au fost răniţi, precum şi 60 de agenţi ai forţelor de ordine. Aproximativ 50 de locatari ai taberei au fost reţinuţi.

"Aproximativ 150 de locuitori ai taberei au fost răniţi, doi fiind împuşcaţi. Ne temem să nu fie predaţi regimului de la Teheran", a declarat Shahriar Kia, un reprezentant ai mişcării disidente iraniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici