Cel puţin 27 de morţi şi 72 de răniţi în atentate comise în oraşul sirian Alep

Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 72 au fost rănite în trei atentate cu maşină-capcană care au zguduit miercuri centrul oraşului Alep, al doilea ca importanţă din Siria, au declarat autorităţile locale.

141 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 27 de morţi şi 72 de răniţi în atentate comise în oraşul sirian Alep

Cel puţin 27 de morţi şi 72 de răniţi în atentate comise în oraşul sirian Alep (Imagine Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Bilanţul s-ar putea agrava, deoarece există mulţi rănitţi", a precizat un responsabil local, sub protecţia anonimatului.

Două maşini-capcană au explodat în primă fază, la un interval de circa un minut, pe două străzi din apropierea unui club de ofiţeri din Piaţa Saadallah al-Jabiri, aflată în centrul oraşului Alep (nord), a afirmat o sursă militară pentru AFP.

O a treia maşină-capcană a explodat la circa 150 de metri distanţă, în cartierul Bab Jnein, la intrarea în oraşul vechi. Cel puţin trei militari şi-au pierdut viaţa, potrivit unei surse militare.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a vorbit despre "zeci de morţi şi răniţi" în explozii, majoritatea militari.

Toate clădirile guvernamentale au fost închise.

Televiziunea oficială al-Ikhbariya a arătat cel puţin două imobile distruse în totalitate şi trupuri pline de sânge recuperate de sub dărâmături. "Mai sunt persoane în viaţă sub zidurile dărâmate", strigau oamenii aflaţi în zonă. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici