Cel puţin 28 de morţi într-un accident minier în China

Cel puţin 28 de persoane au murit într-un accident produs într-o mină de cărbune din nord-vestul Chinei, a anunţat duminică agenţia China Nouă, citând surse guvernamentale locale.

19 afișări

Accidentul s-a produs în oraşul Hancheng, în provincia Shaanxi, sâmbătă seara, provocând moartea a 28 de mineri care se aflau în subteran în acel moment, a adăugat agenţia. Potrivit cotidianului Huasheng Daily, accidentul a avut loc în mina de cărbune Xiaonangou, din cartierul Sangshuping.

Directorul minei a fost arestat de poliţie, a precizat China Nouă.

Duminică dimineaţa, cinci cadavre au fost scoase din mină, iar operaţiunile pentru recuperarea celorlalte corpuri neînsufleţite continuă.

Agenţia nu a oferit detalii despre circumstanţele accidentului, dar o anchetă este în curs de desfăşurare, iar autorităţile au ordonat inspecţii în toate celelalte mine din regiune, pentru a evita alte accidente. Potrivit presei locale, un incendiu s-ar fi declanşat la cablurile electrice din puţul minei, provocând catastrofa.

Minele din China sunt cele mai periculoase din lume, aici înregistrându-se 2.631 de morţi numai în 2009.

Într-un alt accident produs sâmbătă, opt mineri au murit în urma unei explozii declanşate într-un puţ minier din provincia vecină Henan, a precizat China Nouă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici