Cel puţin 28 de persoane au murit în Egipt în urma a două accidente rutiere grave

Cel puţin 28 de persoane au murit sâmbătă în Egipt în urma a două accidente rutiere, potrivit unor surse din domeniul medical, citate de site-ul agenţiei de presă DPA.

542 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 28 de persoane au murit în Egipt în urma a două accidente rutiere grave

Cel puţin 28 de persoane au murit în Egipt în urma a două accidente rutiere grave

Primul acident a avut loc în apropierea localităţii Port Said, când un camion a lovit un microbuz. În urma impactului, 22 de persoane au decedat.

Cauza acestui accident nu este clară încă, iar potrivit cotidianului egiptean al-Shorouk, în urma impactului microbuzul s-a răsturnat. Microbuzul transporta mai mulţi angajaţi ai unei fabrici la momentul accidentului.

De asemenea, tot sâmbătă, un autobuz turistic s-a ciocnit de un autobuz aparţinând companiei de transport public din oraşul Suez. În urma acestui accident, şase persoane au decedat şi alte 32 au fost rănite, după cum au informat autorităţile locale.

Potrivit presei egiptene, printre victime accidentului din Suez se numără turişti din China şi India.

Accidentele rutiere grave sunt destul de des întâlnite în Egipt, în principal din cauza ignorării de către şoferi a regulilor de circulaţie, dar şi din cauza stării proaste a infrastructurii de transport rutier.

Aproximativ 8.480 de accidente rutiere s-au petrecut în Egipt în 2018, în scădere cu 23,6% faţă de 2017, potrivit informaţiilor oficiale.

În urma accidentelor rutiere din 2018, 3.087 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Guvernul de la Cairo a decis în ultimii ani să facă investiţii masive pentru a îmbunătăţi infrastructura de transport din Egipt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
egipt,
accidente,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici