Cel puţin 32 de morţi şi zeci de răniţi în nouă state din SUA, în urma tornadelor

Cel puţin 32 de persoane au murit în 9 state din SUA şi alte zeci au fost spitalizate după ce seria de tornade de vineri şi sâmbătă. Pagube provocate de tornade au fost raportate în 11 state.

355 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 32 de morţi şi zeci de răniţi în nouă state din SUA, în urma tornadelor

Cel puţin 32 de morţi şi zeci de răniţi în nouă state din SUA, în urma tornadelor

Cel puţin 32 de persoane au murit în urma furtunilor, potrivit unui bilanţ realizat de The Associated Press.

Dintre victime, cinci au murit în Arkansas, cinci în Indiana, unul în Alabama şi unul în Mississippi, au declarat pentru ABC News oficiali locali.

Primarul comitatului McNairy, Larry Smith, a declarat pentru ABC News că nouă persoane au murit în acest comitat. În Illinois, patru persoane au murit, inclusiv un bărbat care a fost ucis după ce un acoperiş s-a prăbuşit în timpul unui concert la un teatru istoric.

Furtuna s-a mutat sâmbătă spre est, cu o persoană confirmată ca fiind moartă în Sussex County, Delaware, după ce o casă s-a prăbuşit, a declarat Leonard DeMalto, un purtător de cuvânt al poliţiei statului Delaware.

Serviciul Naţional de Meteorologie a confirmat cel puţin 31 de tornade în 9 state vineri şi sâmbătă. Mai mult de 28 de milioane de persoane din sudul şi vestul mijlociu se aflau sub supraveghere de tornade în noaptea de vineri spre sâmbătă spre sâmbătă, potrivit NWS.

O tornadă "catastrofală" s-a deplasat vineri după-amiază în zona metropolitană din Little Rock, Arkansas, în comitatul Pulaski, a confirmat NWS. Cel puţin o persoană a murit, iar peste 50 de persoane din comitatul Pulaski au fost spitalizate, numărul acestora urmând să crească, a declarat pentru ABC News Madeline Roberts, purtător de cuvânt al agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă din comitat. Ea nu avea informaţii despre starea celor răniţi.

Vineri după-amiază a fost emisă o urgenţă de tornadă pentru zona metropolitană Little Rock, din cauza ameninţării unei tornade devastatoare şi a grindinei de mărimea unui sfert de metru.

"Pagubele materiale sunt extinse”, a transmis pe Twitter primarul din Little Rock, Frank Scott Jr.

Potrivit lui Scott, 2.100 de locuitori au fost afectaţi în vestul şi sudul oraşului Little Rock, iar între 27.000 şi 30.000 de locuinţe au rămas sâmbătă fără curent electric.

Patru persoane au fost declarate moarte în Wynne, situat la aproximativ 80 de kilometri vest de Memphis, care a fost lovit direct de o tornadă. Miles Kimble, medicul legist din comitatul vecin St. Francis, care acorda asistenţă în Wynne, a confirmat bilanţul morţilor pentru ABC News.

În Illinois, un bărbat de 50 de ani a murit şi zeci de persoane au fost rănite după ce un acoperiş s-a prăbuşit la Teatrul Apollo din Belvidere din cauza unei presupuse tornade, au anunţat autorităţile.

O alertă de tornadă a sunat la ora locală 19:24; la ora 19:47, s-a raportat prăbuşirea acoperişului, potrivit lui Dan Zaccard, director de gestionare a situaţiilor de urgenţă pentru Boone County.

Spitalele au primit peste 40 de pacienţi în urma incidentului, inclusiv 28 care au fost transportaţi de la faţa locului cu ambulanţele, au declarat oficialii.

În comitatul Crawford, trei persoane au murit după ce o structură rezidenţială în care se aflau s-a prăbuşit, a declarat un oficial de stat pentru ABC News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tornade,
sua,
decese

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici