Cel puţin 32 de persoane au murit după ce bandiţii au incendiat case în Madagascar

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise în Madagascar, într-o zonă situată la nord de capitală, după ce bandiţi locali cunoscuţi sub numele de „dahalo" au incendiat case, potrivit declaraţiilor Ministerului Apărării citate de Reuters.

1238 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 32 de persoane au murit după ce bandiţii au incendiat case în Madagascar

FOTO Ministerul Apărării Naţionale din Madagascar/Twitter

Crimele au avut loc în districtul Ankazobe, la aproximativ 75 de kilometri nord de capitala Antananarivo, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Oamenii de aici au trăit o adevărată tragedie ... multe vieţi au fost pierdute. Au murit 32 de persoane. Este o crimă comisă de dahalo (bandiţi) nemiloşi care au ars de vii chiar şi femei şi copii", a declarat ministrul Apărării, generalul Richard Rakotonirina, într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a ministerului.

„Dahalo" sunt bande criminale organizate în anumite zone din Madagascar care fură vitele membrilor comunităţii.

„Îi vom vâna pe cei care au comis această crimă şi pe complicii lor", a spus Rakotonirina, adăugând că forţele de securitate au fost desfăşurate în zonă pentru a-i prinde pe făptaşi.

El a adăugat că atacul asupra zonei a fost probabil o răzbunare din partea „dahalo" împotriva membrilor comunităţii pentru că au furnizat informaţii personalului de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici