Cel puţin 82 de persoane au murit în urma cutremurului de 7 grade din insula Lombok

Cel puţin 82 de persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, produs duminică în insula Lombok din Indonezia, informează site-ul agenţiei Reuters.

841 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 82 de persoane au murit în urma cutremurului de 7 grade din insula Lombok

Cel puţin 32 de persoane au murit în urma cutremurului de 7 grade din insula Lombok

Seismul de 7 grade a fost resimţit până în insula Bali. Mai mulţi rezidenţi de pe insula Lombok au fost evacuaţi în propriile case şi îndrumaţi în adăposturi pentru urgenţe, a informat Agenţia pentru Prevenirea Dezastrelor, care a confirmat că bilanţul a ajuns la 82 de morţi. Majoritatea victimelor se aflau în sudul şi nordul insulei.

Şeful Agenţiei pentru Prevenirea Dezastrelor din provincia Nusa Tenggara de Vest, care include insula Lombok, a informat că au fost confirmaţi 82 de morţi.

Ministrul de Interne din Singapore, Kasiviswanathan Shanmugam, care se afla în oraşul Mataram din Lombok la momentul cutremurului, a informat pe contul său de Facebook că hotelul în care a fost cazat s-a "zguduit violent", iar câţiva dintre pereţi au fost crăpaţi.

"Era imposibil să stai în picioare. Am auzit ţipete. Am ieşit din cameră şi m-am îndreptat spre scări în timp ce clădirea încă se clătina. Curentul a fost întrerupt o perioadă", a informat oficialul din Singapore.

Cutremurul s-a produs la ora locală 18:45 (13:45, ora României), la o adâncime de 10 kilometri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici