Cel puţin 34 de refugiaţi din Burundi, ucişi în urma confruntărilor cu forţele militare din Republica Democrată Congo

Forţele de securitate au ucis cel puţin 34 de refugiaţi din Burundi în cursul confruntărilor din estul Republica Democrată Congo, a anunţat Josue Boji, un oficial din cadrul Ministerului congolez de Interne, care a precizat că cel puţin un militar şi-a pierdut viaţa, informează postul France 24.

337 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 34 de refugiaţi din Burundi, ucişi în urma confruntărilor cu forţele militare din Republica Democrată Congo

Cel puţin 34 de refugiaţi din Burundi, ucişi în urma confruntărilor cu forţele militare din RD Congo

Boji a declarat că forţele de securitate au încercat să disperseze refugiaţii, însă au fost atacaţi cu pietre, fiind nevoiţi să utilizeze armamentul din dotare.

Oficialul a mai explicat că un grup de refugiaţi a ocupat o închisoare pentru a cere eliberarea unor cetăţeni din Burundi care urmau să fie expulzaţi.

Mii de persoane din Burundi s-au refugiat în Republica Democrată Congo din cauza violenţelor izbucnite în urma unei tentative de lovitură de stat în anul 2015.

Între 500 şi 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor din Burundi, iar 400.000 de oameni au fugit din ţară.

Pe data de 4 septembrie, ONU a publicat un raport în care sunt documentate o serie de crime împotriva umanităţii comise de autorităţile din Burundi, acuzaţii negate categoric de oficialii din această ţară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici